måndag 26 juli 2010

Grått och mulet

Ja, så var det då måndag och det har slutat att regna, men det var väldigt grått och mulet och fortfarande väldigt blött ute, så det blev inget målande av det virke som jag skulle göra nästa planteringsram av, men de har sagt på väderleksrapporten att det ska vara ungefär samma väder i morgon som det var idag och då kan Kicki få måla och sedan kan jag sätta ihop ramen och lägga allt på plats så att hon kan plantera allt som väntar på att få komma i jorden. Medan hon målar så kan jag plantera det nya äppelträdet och gräva bort lite av den gamla jorden där den nya planteringsramen ska ligga på ogrässkyddsduken. Skulle vara roligt att ha den här planteringen klar till på onsdag då Wikkis stora matte kommer, för det är hon som skänkt Kicki plantorna. På torsdag hoppas jag att det fortfarande är uppehållsväder så att Kicki kan måla den ått-kantiga planteringsramen så att jag - så fort jag grävt platsen för den och täckt den med duk - kan lägga den på plats och fylla den med ny planterings-jord. Då är över hälften av klosterträdgården klar.

När jag var i Stockholm så var jag till Medeltidsmuséet och då såg jag deras lilla klosterträdgård och den lilla gärdsgård de byggt och efter det har jag bestämt att inte sätta någon buxbomshäck utan göra ett sådant litet flätat staket istället. Det kommer att ge ett mycket mjukare intryck och inte bli skymmande på samma sätt som en häck skulle vara.

Jag måste också ta mig i kragen och packa upp efter veckan i Stockholm. Kläderna be-höver tvättas och dessutom ska jag leta fram lås och kedja till rollatorn. Det var väldigt jobbigt att bära den upp och ned för trapporna. Är ju mycket bättre om jag kan låsa fast den utanför hyreshuset där cyklarna står till nästa gång jag ska vara i den stora staden. Hade också varit mycket enklare ombord på färjturerna vi gjorde för då hade jag inte behövt släpa den med mig ombord utan kunnat låsa fast den på fördäck.

Ska också skaffa lite mer att bjuda på. Kanske en tårta av något slag. Vi får väl se vad det kan bli. Det ska i alla fall bli väldigt roligt att få besök av Wikki-folket på onsdag och vi har fått reda på att de kommer att ha tid att stanna många timmar, vilket är jättekul! De flesta brukar ha så bråttom för de egentligen är på väg vidare.